-24%

Комплет детски микроскоп 1200 x + биолошки примероци-2105 ј7


Compare

ДЕТСКА ИГРАЧКА -МИКРОСКОП

Комплет детски микроскоп 1200 x + биолошки примероци

2105 ј7

едукативна играчка за домашно училиште Рафиниран биолошки микроскоп за дете

** Функција: Комплетот за микроскоп може да поттикне научно истражување и откривање, научна алатка за деца на интересен начин.

* Кристал: Детскиот микроскоп обезбедува големо зголемување за образовни апликации, вклучувајќи зголемување од 100x, 400x и 1200x.

* Моќно LED светло: Главата за гледање со LED светло за лесно набљудување.

* Има едноставни копчиња за фокусирање

* Лесно ракување:

1. Вметнете ја батеријата, вклучете го LED светлото.

2. Завртете го копчето за фокусирање спротивно од стрелките на часовникот, прилагодете ја осветленоста.

3. Ставете ја мострата на стаклената плочка, покријте ја со друга стаклена лизгалка како покривка. Потоа ставете ги слајдовите со примерок на сцената и поправете ги со клип. Преместете ги примероците до средната бленда, приспособете ја целта на најгорната;

4. Прилагодете ја објективната леќа на 100x, 400x, 1200x по ваша потреба.

5. Прилагодете ја висината на објективната леќа и фокусирајте додека не можете да ги набљудувате деталите.

 

649ден 849ден